Zabpelyhes keksz aszalt gyümölcsökkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack vegyesen)
  • 5 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 ek méz
  • 2 ek tej
  • 1 kávéskanál sütőpor

Elkészítése:

Diódarálón ledaráljuk a zabpelyhet, az aszalt gyümölcsöt apró kockára vágjuk.

A sütőt előmelegítem 180 fokra, a gáztepsit (34*34 cm) sütőpapírral béleljük.

A puha vajat a cukorral, mézzel és tejjel jól kikeverjük, ezt lehet géppel, majd hozzáadjuk a liszt, zabpehely és sütőpor keverékét, amit már fakanállal keverünk össze, hogy sűrű masszát kapjunk.

Belekeverjük az aszalt gyümölcsöt és kézzel diónyi golyókat formázunk a masszából.

Egyenletesen elrendezzük a tepsiben, majd tenyérrel fél centi vastagra lapítjuk a golyókat. Sütőben 15 perc alatt világos színűre sütjük.

A fenti mennyiség 25 db kekszhez elegendő.