Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabpehelylisztes karácsonyi linzerek recept

Zabpehelylisztes karácsonyi linzerek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A linzerhez:

    • 30 dkg GM zabpehelyliszt
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 10 dkg eritrit por
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Továbbá:

    • baracklekvár
    • szilvalekvár
    • Nmogyorókrém
    • GM fehér és tejcsokoládé (vagy étcsoki)
    • cukorgyöngyök
    • porcukor vagy eritrit por

    Elkészítése:

    A linzertészta hozzávalót összedolgozzuk (össze fog állni!! nem kell hozzá sem több tojás, sem pedig tej/tejföl). A tésztát tegyük hűtőbe kb fél órára.

    Közben készítsük elő a kiszúrókat, a lekvárokat stb.

    A tésztát nyújtsuk ki kb 3-4 mm vastagra és alkalomhoz illő kiszúrókkal szúrjunk ki motívumokat. Arra mindenképp figyeljünk, hogy mindegyiknek legyen párja!

    Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt süssük készre, nem szabad túl sütni, mert akkor törik.

    Miután kihűltek barack és szilvalekvárral, illetve mogyorókrémmel töltsük meg ezeket.

    Fehér- és tejcsokoládét külön-külön olvasszuk fel vízgőz felett vagy egy szélesebb szájú bögrében a mikróban.

    A képen látható arányban fehér és tejcsokival vontam be a linzereket, illetve a maradék olvasztott csokit zacskóba öntöttem és a maradék linzert becsíkoztam azzal.

    Tipp:

    Gyors, mutatós, finom, gluténmentes karácsonyi sütikék.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá