Zabpehelylisztes karácsonyi linzerek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A linzerhez:
- 30 dkg GM zabpehelyliszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg eritrit por
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Továbbá:
- baracklekvár
- szilvalekvár
- Nmogyorókrém
- GM fehér és tejcsokoládé (vagy étcsoki)
- cukorgyöngyök
- porcukor vagy eritrit por
Elkészítése:
A linzertészta hozzávalót összedolgozzuk (össze fog állni!! nem kell hozzá sem több tojás, sem pedig tej/tejföl). A tésztát tegyük hűtőbe kb fél órára.
Közben készítsük elő a kiszúrókat, a lekvárokat stb.
A tésztát nyújtsuk ki kb 3-4 mm vastagra és alkalomhoz illő kiszúrókkal szúrjunk ki motívumokat. Arra mindenképp figyeljünk, hogy mindegyiknek legyen párja!
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt süssük készre, nem szabad túl sütni, mert akkor törik.
Miután kihűltek barack és szilvalekvárral, illetve mogyorókrémmel töltsük meg ezeket.
Fehér- és tejcsokoládét külön-külön olvasszuk fel vízgőz felett vagy egy szélesebb szájú bögrében a mikróban.
A képen látható arányban fehér és tejcsokival vontam be a linzereket, illetve a maradék olvasztott csokit zacskóba öntöttem és a maradék linzert becsíkoztam azzal.
Tipp:
Gyors, mutatós, finom, gluténmentes karácsonyi sütikék.