Zabpehelylisztes karácsonyi linzerek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A linzerhez:

  • 30 dkg GM zabpehelyliszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg eritrit por
  • 1 tojás

Továbbá:

  • baracklekvár
  • szilvalekvár
  • Nmogyorókrém
  • GM fehér és tejcsokoládé (vagy étcsoki)
  • cukorgyöngyök
  • porcukor vagy eritrit por

Elkészítése:

A linzertészta hozzávalót összedolgozzuk (össze fog állni!! nem kell hozzá sem több tojás, sem pedig tej/tejföl). A tésztát tegyük hűtőbe kb fél órára.

Közben készítsük elő a kiszúrókat, a lekvárokat stb.

A tésztát nyújtsuk ki kb 3-4 mm vastagra és alkalomhoz illő kiszúrókkal szúrjunk ki motívumokat. Arra mindenképp figyeljünk, hogy mindegyiknek legyen párja!

Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt süssük készre, nem szabad túl sütni, mert akkor törik.

Miután kihűltek barack és szilvalekvárral, illetve mogyorókrémmel töltsük meg ezeket.

Fehér- és tejcsokoládét külön-külön olvasszuk fel vízgőz felett vagy egy szélesebb szájú bögrében a mikróban.

A képen látható arányban fehér és tejcsokival vontam be a linzereket, illetve a maradék olvasztott csokit zacskóba öntöttem és a maradék linzert becsíkoztam azzal.

Tipp:

Gyors, mutatós, finom, gluténmentes karácsonyi sütikék.