Whoopie pie recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 110 g olvasztott vaj
- 210 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vanília kivonat
- 300 g natúr joghurt
- 280 g liszt
- 45 g cukrozatlan kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
Krém:
- 170 g olvasztott vaj
- 280 g porcukor
- 160 g krémsajt (natúr, tömlős)
- 2 kk reszelt citromhéj
- 4 ek citromlé
Elkészítése:
A vajat megolvasztom és elkeverem a joghurttal, tojással, vaníliával és cukorral. Hozzáadom a lisztet, szódabikarbónát és kakaót, majd ezzel is jól összekeverem.
Habzsákba töltöm a masszát és 4-5 cm nagyságú köröket nyomok egymástól viszonylag távol a sütőpapírra.
180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütöm a korongokat.
Közben elkészítem a krémet úgy, hogy egy tálban a hozzávalókat habosra keverem, majd amikor a korongok kihűltek, kettesével összeragasztom azokat a krémmel (jó bőven lehet tenni a krémet).
Hűvös helyen hagyom 1-2 óráig, hogy a krém kicsit megdermedjen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »