Vörösbársony cupcake recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Muffinokhoz:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1,8 dl kefír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk kakaópor
- piros por ételfesték
- csipet só
Habhoz:
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- porcukor ízlés szerint
- vaníliaaroma
Elkészítése:
A tésztához a nedves hozzávalókat összekeverjük, majd beleforgatjuk a száraz hozzávalók keverékét.
Egy muffin tepsit kapszlikkal bélelünk és minden kapszit megtöltünk a tésztával kb. a háromnegyedéig.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük a muffinokat, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni őket.
A krémhez a mascarponet a porcukorral és az aromával kikeverjük, ezután hozzáöntjük a tejszínt és stabil habbá verjük.
Valamilyen díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük a krémet és a muffinok tetejére szép halmokat nyomunk.
Tipp:
A felhasznált piros ételfesték mennyisége nagyban függ a fajtájától, illetve, hogy mennyire szeretnél intenzív piros színt.
Nem csak Valentin-napra!
Készíthetünk belőle muffin tortát is, pl szívecske formájút. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »