Vizes piskóta recept
Hozzávalók:
- 25 dkg porcukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva - 1 citrom héja és leve
- 20 dkg liszt
- 4 ek forró víz
- 1 cs sütőpor
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, majd a vizet.
Jól kidolgozzuk.
A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan belekeverjük a tojásos masszába.
Egy 25*39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, elsimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.
Tipp:
A 4 tojásból készült és jól kidolgozott vizes piskóta 8 tojásból készült rendes piskótának felel meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









