Vizes piskóta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg porcukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 1 citrom héja és leve
- 20 dkg liszt
- 4 ek forró víz
- 1 cs sütőpor
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, majd a vizet.
Jól kidolgozzuk.
A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan belekeverjük a tojásos masszába.
Egy 25*39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, elsimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.
Tipp:
A 4 tojásból készült és jól kidolgozott vizes piskóta 8 tojásból készült rendes piskótának felel meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »