Vizes piskóta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg porcukor
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 1 citrom héja és leve
- 20 dkg liszt
- 4 ek forró víz
- 1 cs sütőpor
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, majd a vizet.
Jól kidolgozzuk.
A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan belekeverjük a tojásos masszába.
Egy 25*39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, elsimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.
Tipp:
A 4 tojásból készült és jól kidolgozott vizes piskóta 8 tojásból készült rendes piskótának felel meg.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.