Viráglinzer recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 50 dkg margarin
- 50 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- pici só
- piros, sárga ételfesték
- baracklekvár vagy bármilyen lekvár, amit szeretünk
Elkészítése:
A lisztet és a porcukrot átszitáljuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőport, pici sót és összedolgozzuk a szoba hőmérsékletű margarinnal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a citrom reszelt héját.
A kapott tésztát megfelezzük, hozzáadjuk az ételfestéket, jól átgyúrjuk, majd a tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Virág alakú szaggatóval lyukas és tele formákat szúrunk.
Előmelegített sütőben arany barnára sütjük, majd lekvárral megkenjük és összeragasztjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.