Villámgyors fánksüti recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 40 dkg finomliszt
- 1,5 dl étolaj
- 3,5 dl tej
Tetejére:
- 3-4 ek olvasztott vaj
- kristálycukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, alul-felül sütéssel.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót, majd azt is elkeverjük.
Lassan adagolva az olajat a tojásos masszába dolgozzuk, majd felváltva adva hozzá a lisztet és a tejet, az egészet csomómentesre keverjük.
Egy kb 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt terítünk és a masszát egyenletesen elterítjük benne. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A még forró süteményt megkenjük olvasztott vajjal és kristálycukorral addig szórjuk, amíg az már nem olvad bele a süteménybe.
Fogyaszthatjuk lekvárral, csokiöntettel, vagy csak magában. A tetejét akár dióval elkevert cukorral is megszórhatjuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.