Nutellás párnácskák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 0,5 üveg nutella
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A leveles tésztát kitekerjük, majd 12,5 x 10 cm-es téglalapokra vágjuk, hogy 8 egyforma darabot kapjunk. Minden téglalap jobb oldalát három helyen bevágjuk, hogy sütés közben a gőz távozhasson. A nutellát habzsákba tesszük, és a tészta széleitől beljebb, egyenletesen megkenjük, nagyjából a tészta feléig érjen a csokis krém, mivel rá fogjuk hajtani a bevágott felét.
Az enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük a tészta széleit, majd a bevágott oldalt ráhajtjuk a nutellás részre. A széleket villával összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a párnákat, és mindegyiket megkenjük tojásfehérjével a szép fényes, aranybarna színért.
Előmelegített, 200 fokos légkeveréses sütőben (vagy ennek hiányában 220 fokon) 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, és már falatozhatjuk is ezeket a ropogós, csokoládés finomságokat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










