Nutellás párnácskák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 0,5 üveg nutella
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítése:

A leveles tésztát kitekerjük, majd 12,5 x 10 cm-es téglalapokra vágjuk, hogy 8 egyforma darabot kapjunk. Minden téglalap jobb oldalát három helyen bevágjuk, hogy sütés közben a gőz távozhasson. A nutellát habzsákba tesszük, és a tészta széleitől beljebb, egyenletesen megkenjük, nagyjából a tészta feléig érjen a csokis krém, mivel rá fogjuk hajtani a bevágott felét.

Az enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük a tészta széleit, majd a bevágott oldalt ráhajtjuk a nutellás részre. A széleket villával összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a párnákat, és mindegyiket megkenjük tojásfehérjével a szép fényes, aranybarna színért.

Előmelegített, 200 fokos légkeveréses sütőben (vagy ennek hiányában 220 fokon) 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, és már falatozhatjuk is ezeket a ropogós, csokoládés finomságokat!