Vienetta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek porcukor
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 6 dl tej
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 15 dkg étcsoki
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet. 22×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a piskóta masszát 3 részre osztjuk és kisütjük.
A kihűlt piskótát hosszában elvágjuk, így 6 lapunk lesz.
A krém elkészítése:
A puding port a cukorral, tejjel simára keverjük és sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajat.
A piskóta csíkokat egymás után megtöltjük a krémmel. Minden lapot olvasztott csokival meglocsolunk.
A süti oldalát és tetejét is megkenjük a krémmel, olvasztott csokival csurgatjuk le.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.