Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vienetta recept

Vienetta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek porcukor
    • 6 ek liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2 cs tejszínízű pudingpor
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj
    • 15 dkg étcsoki

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet. 22×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a piskóta masszát 3 részre osztjuk és kisütjük.

    A kihűlt piskótát hosszában elvágjuk, így 6 lapunk lesz.

    A krém elkészítése:

    A puding port a cukorral, tejjel simára keverjük és sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajat.

    A piskóta csíkokat egymás után megtöltjük a krémmel. Minden lapot olvasztott csokival meglocsolunk.

    A süti oldalát és tetejét is megkenjük a krémmel, olvasztott csokival csurgatjuk le.

    Pár órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá