Vienetta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vienetta

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek porcukor
  • 6 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 cs tejszínízű pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg étcsoki

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet. 22×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a piskóta masszát 3 részre osztjuk és kisütjük.

A kihűlt piskótát hosszában elvágjuk, így 6 lapunk lesz.

A krém elkészítése:

A puding port a cukorral, tejjel simára keverjük és sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajat.

A piskóta csíkokat egymás után megtöltjük a krémmel. Minden lapot olvasztott csokival meglocsolunk.

A süti oldalát és tetejét is megkenjük a krémmel, olvasztott csokival csurgatjuk le.

Pár órára hűtőbe tesszük.