Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró szelet recept

Vendégváró szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 evőkanál cukor
    • 7 evőkanál liszt
    • 1/2 csomag sütőpor

    A barna lapokhoz:

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg margarin
    • 5 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 dkg szalalkáli
    • kevés langyos tej

    A krémhez:

    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1/2 liter tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    Elkészítése:
    25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból, a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk belőle.
    A piskótát megsütjük: szétválasztjuk a 7 tojást. Hozzáadunk a sárgájához 4 evőkanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a 7 tojásfehérjéből, a maradék 3 evőkanál cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Közepes tepsiben megsütjük, akkorában, amelyben a barna lapokat is sütöttük.

    Krém: 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. 1/2 liter tejből, 1 csomag vaníliás pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk (nagyon fontos jól kihűteni, nem lehet langyos), s ezután összedolgozzuk a vaníliás margarinnal. Az így kapott krémet megfelezzük, s megtöltjük a süteményt.
    Először egy barna tészta kerül, rá a krém egyik fele, piskóta, a krém másik fele, majd ismét barna tészta következik, melyet bevonunk csokimázzal. Kockára vágva tálaljuk, nagyon finom, és mutatós sütemény!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá