Vendégváró szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vendégváró szelet

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A barna lapokhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 dkg szalalkáli
  • kevés langyos tej

A krémhez:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 liter tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítése:
25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból, a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk belőle.
A piskótát megsütjük: szétválasztjuk a 7 tojást. Hozzáadunk a sárgájához 4 evőkanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a 7 tojásfehérjéből, a maradék 3 evőkanál cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Közepes tepsiben megsütjük, akkorában, amelyben a barna lapokat is sütöttük.

Krém: 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. 1/2 liter tejből, 1 csomag vaníliás pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk (nagyon fontos jól kihűteni, nem lehet langyos), s ezután összedolgozzuk a vaníliás margarinnal. Az így kapott krémet megfelezzük, s megtöltjük a süteményt.
Először egy barna tészta kerül, rá a krém egyik fele, piskóta, a krém másik fele, majd ismét barna tészta következik, melyet bevonunk csokimázzal. Kockára vágva tálaljuk, nagyon finom, és mutatós sütemény!