Vegyes linzerek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Egy adag tésztához (én háromszoros mennyiséget készítettem)
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 mk sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A díszítéshez:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 3 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg apróra vágott cukrozott dió
A töltéshez:
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpacka tekerve 1 órára hűvös helyre tesszük.
A tésztát kisebb adagokban enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd különböző formákkal kiszaggatjuk.
A diót paróra vágjuk és kevés cukorral elkeverjük. A lyukas linzereket tojásfehérjével lekenjük, majd a cukros dióba mártjuk, de úgy is készülhet, hogy a lyukas tésztákat lekenjük tojásfehérjével, majd a lyukba cukrozott diót öltünk.
A kész tésztákat sütőpapíros tespire rendezzük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt világos színűre sütjük.
Miután kihűltek, akkor lekvárral összeragatsztjuk.
Másnap díszítjük olvasztott ét vagy tejcsokival és fehércsokival. Valamint ehető cukrokal és ostyákkal is díszíthető.
Tipp:
A töltelék és a díszítés a 3 adag tésztára fogyott el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »