Hozzávalók:
Egy adag tésztához (én háromszoros mennyiséget készítettem)
A díszítéshez:
A töltéshez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpacka tekerve 1 órára hűvös helyre tesszük.
A tésztát kisebb adagokban enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd különböző formákkal kiszaggatjuk.
A diót paróra vágjuk és kevés cukorral elkeverjük. A lyukas linzereket tojásfehérjével lekenjük, majd a cukros dióba mártjuk, de úgy is készülhet, hogy a lyukas tésztákat lekenjük tojásfehérjével, majd a lyukba cukrozott diót öltünk.
A kész tésztákat sütőpapíros tespire rendezzük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt világos színűre sütjük.
Miután kihűltek, akkor lekvárral összeragatsztjuk.
Másnap díszítjük olvasztott ét vagy tejcsokival és fehércsokival. Valamint ehető cukrokal és ostyákkal is díszíthető.
A töltelék és a díszítés a 3 adag tésztára fogyott el.