Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás-tejszínes epres szelet recept

Vaníliás-tejszínes epres szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 ek porcukor

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
    • 1 csomag tejszín ízű főzős pudingpor
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 l tej
    • 3 dl habtejszín
    • 50 dkg eper – félbevágva
    • cukor ízlés szerint

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsoki
    • 4 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe terítjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

    Amíg a piskóta sül, addig a vajat a porcukorral kikeverjük, a pudingokat a leírás szerint megfőzzük, a tejszínt kemény habbá verjük.

    A már csak langyos pudinghoz keverjük először a kikevert vajat, majd a habot is belekeverjük.

    A piskóta alsó lapját megkenjük egy kis krémmel, hogy az eperszemek majd szépen beleragadjanak. Telepakoljuk a félbevágott eperrel, és a többi krémet rásimítjuk. A másik piskótalappal befedjük.

    A csokit az olajjal megolvasztjuk, és elsimítjuk a tetején.

    Tipp:

    Cukor mennyiséget nem írtam a pudingoknál, mindenki alakítsa ízlése szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá