Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe terítjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.
Amíg a piskóta sül, addig a vajat a porcukorral kikeverjük, a pudingokat a leírás szerint megfőzzük, a tejszínt kemény habbá verjük.
A már csak langyos pudinghoz keverjük először a kikevert vajat, majd a habot is belekeverjük.
A piskóta alsó lapját megkenjük egy kis krémmel, hogy az eperszemek majd szépen beleragadjanak. Telepakoljuk a félbevágott eperrel, és a többi krémet rásimítjuk. A másik piskótalappal befedjük.
A csokit az olajjal megolvasztjuk, és elsimítjuk a tetején.
Cukor mennyiséget nem írtam a pudingoknál, mindenki alakítsa ízlése szerint.