Vaníliás-tejszínes epres szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vaníliás-tejszínes epres szelet

Hozzávalók:

Tészta:

  • 10 tojás
  • 10 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 ek porcukor

Krém:

  • 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
  • 1 csomag tejszín ízű főzős pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 l tej
  • 3 dl habtejszín
  • 50 dkg eper – félbevágva
  • cukor ízlés szerint

Tetejére:

  • 15 dkg étcsoki
  • 4 ek olaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe terítjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

Amíg a piskóta sül, addig a vajat a porcukorral kikeverjük, a pudingokat a leírás szerint megfőzzük, a tejszínt kemény habbá verjük.

A már csak langyos pudinghoz keverjük először a kikevert vajat, majd a habot is belekeverjük.

A piskóta alsó lapját megkenjük egy kis krémmel, hogy az eperszemek majd szépen beleragadjanak. Telepakoljuk a félbevágott eperrel, és a többi krémet rásimítjuk. A másik piskótalappal befedjük.

A csokit az olajjal megolvasztjuk, és elsimítjuk a tetején.

Tipp:

Cukor mennyiséget nem írtam a pudingoknál, mindenki alakítsa ízlése szerint.