Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás ricottafánk recept

Vaníliás ricottafánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g ricotta
    • 4 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 vaníliarúd kikapart magja (esetleg 1 tasak Bourbon vaníliás cukor)
    • 100 g porcukor
    • 100 g liszt
    • 1 tasak sütőpor 2/3-a (kb. 8 g)
    • 1 kis csipet só

    Elkészítése:

    A ricottát a tojásokkal egy tálkában jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magját (esetleg a vaníliás cukrot), a porcukrot és jól összekeverjük. A lisztet egy másik tálkában elvegyítjük a sütőporral és a sóval, majd a ricottás masszába szórjuk.

    Alaposan összeforgatjuk.

    Egy folyós, de sűrű masszát kapunk. Hagyjuk állni, míg egy edénykében kb. 6-7 dl olajat forrósítunk.

    Egy tálkába készítünk kevéske vizet és szükségünk lesz egy teáskanálra.

    Ha az olaj már forró, akkor a kanalat a vízbe mártjuk, a tésztából kanalazunk egy adagot, majd a forró olajba engedjük. Kb. 3-4 fánkot érdemes egyszerre sütni. Nagyon hamar sül, nem szabad nagy lángon készíteni, mert a belseje folyós maradhat. Érdemes az olaj forróságát úgy ellenőrizni, hogy először csak 1 db fánkocskát sütünk, megfigyelve, mennyi időre van szüksége a teljes süléshez.

    A fánkok maguktól megfordulnak az olajban, ha már az alsó részük megsült. Konyhai papírtörlőre szedjük és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.

    A szaggató kanalat érdemes megtörölni, ha marad rajta egy kis tészta, mert akkor nem válik le az olajban a következő fánk és ajánlott minden egyes fánk előtt a vízbe mártani.

    A megsült fánkocskákat porcukorral meghintve, esetleg baracklekvárral, mogyorókrémmel kínáljuk.

    Ebből az adagból nekem 2 közepes tálcányi mennyiség lett.

    Tipp:

    Pehelykönnyű, finom ebéd utáni édesség, amit ha elkezdünk falatozni, képtelenség abbahagyni. Igazából csak a sütéskor szükséges nagyon figyelni, mert hamar sül. Hagyományos túróból is készíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá