Vaníliás piskótatekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- kevés só
- lekvár
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. Fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és egyenként a tojások sárgáját. Ezután beleszórjuk a pudingporokat is. Nem kell bele sütőpor!
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (24 x 39 cm) öntjük a masszát, és 200 fokon kb. 10 percig sütjük. Ha megsült, kitesszük hűlni. Nem kell felgöngyölni, maradhat a tepsiben.
Ha kihűlt, megkenjük lekvárral, ekkor tekerjük fel.
A sütőpapír könnyen lejön a piskótáról, nem törik és finom, omlós.
Tipp:
Süthetjük nagyméretű gáztepsiben is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »