Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás néró recept

Vaníliás néró
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 21 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg liszt
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 mk sütőpor
    • reszelt citromhéj
    • sárgabaracklekvár
    • csokoládé

    Elkészítése:

    A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a lisztet és az ízesítő anyagokat.

    Sima csöves nyomózsákból sütőpapírral fedett tepsibe, egyforma nagyságú korongokat nyomkodunk.

    Sütjük 180 fokon sütjük kb 10 percig (vigyázzunk, mert hamar megsül!).

    2-2-t összeillesztünk úgy, hogy forró lekvárral betöltjük. Csokoládérácsozással díszítjük.

    A baracklekvárt fel kell forrósítani, mert így ragadnak össze a tészta lapocskák. Hideg lekvárral nem fog. Sokáig eláll, 1-2 nap után meg is puhul a tészta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá