Vaníliás néró

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 21 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 7 db tojás sárgája
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 mk sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • sárgabaracklekvár
  • csokoládé

Elkészítése:

A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a lisztet és az ízesítő anyagokat.

Sima csöves nyomózsákból sütőpapírral fedett tepsibe, egyforma nagyságú korongokat nyomkodunk.

Sütjük 180 fokon sütjük kb 10 percig (vigyázzunk, mert hamar megsül!).

2-2-t összeillesztünk úgy, hogy forró lekvárral betöltjük. Csokoládérácsozással díszítjük.

A baracklekvárt fel kell forrósítani, mert így ragadnak össze a tészta lapocskák. Hideg lekvárral nem fog. Sokáig eláll, 1-2 nap után meg is puhul a tészta.