Vaníliás habroló tejszínhabbal, eperrel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csomag előnyújtott leveles tészta
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
- 50 dkg friss eper
Elkészítése:
Az előnyújtott tésztát kitekerjük a sütőpapírral együtt és kb 1 cm csíkokra felvágjuk, majd feltekerjük a roló formára és tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben, 190 fokon kb 12 percig sütjük, majd még langyosan lehúzzuk a formáról. Ha kihűl, mielőtt lehúznánk, akkor törni fog.
A hideg tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
Egy habzsákba töltjük a tejszínt és megtöltjük a rolókat és porcukorral megszórjuk, majd friss eperrel kínáljuk.
Tipp:
Ha nincs friss eper jó a fagyasztott is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »