Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliakrémes habos-diós szelet recept

Vaníliakrémes habos-diós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tészta hozzávalói

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4 ek cukor
    • 15 dkg darált dió
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor

    Krém hozzávalói:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csomag vaníliás puding
    • 5 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor

    A tetejére

    • 2 dl tejszín
    • 1 csomag fixáló
    • 5 dkg porcukor
    • étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a darált diót, a sütőporos lisztet és a citrom reszelt héját. 24 x 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon megsütjük.

    A krémhez a tojások sárgáját a pudinggal kikeverjük, majd  a tejjel felfőzzük. A margarinból és porcukorból krémet keverünk, amit a kihűlt pudinghoz adunk.

    A krémet  a kihűt tésztára rásimítjuk.

    A tejszínhabot a porcukorral és a fixálóval habbá verjük, majd a krém tetejére egyenletesen rátesszük. Olvasztott csokoládéval díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá