Vaníliakrémes habos-diós szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói

  • 5 tojásfehérje
  • 4 ek cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

Krém hozzávalói:

  • 5 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

A tetejére

  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag fixáló
  • 5 dkg porcukor
  • étcsokoládé

Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a darált diót, a sütőporos lisztet és a citrom reszelt héját. 24 x 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon megsütjük.

A krémhez a tojások sárgáját a pudinggal kikeverjük, majd  a tejjel felfőzzük. A margarinból és porcukorból krémet keverünk, amit a kihűlt pudinghoz adunk.

A krémet  a kihűt tésztára rásimítjuk.

A tejszínhabot a porcukorral és a fixálóval habbá verjük, majd a krém tetejére egyenletesen rátesszük. Olvasztott csokoládéval díszítjük.