Tweed kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 100 g finomliszt
- 7,5 dkg rizsliszt (helyettesíthető finomliszttel)
- 6 g sütőpor
- 1 g só
- 120 g margarin (szoba hőmérsékletű)
- 100 g kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szoba hőmérsékletű)
- 1 tk vanília kivonat
- 1 dl tej (szoba hőmérsékletű)
- 6 dkg étcsokoládé (lereszelve)
Krém:
- 8 dkg vaj (szoba hőmérsékletű)
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 0,5 tk vanília kivonat
- 160 g porcukor
- 1-2 ek tej
Teteje:
- 14 dkg étcsokoládé
- 2 dkg vaj/margarin
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük.
Egy másik edényben a margarint a cukorral kihabosítjuk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel jól kikeverjük. Adjuk hozzá a vanília kivonatot is, majd a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Forgassuk bele a reszelt étcsokoládét, végül pedig a tejjel kissé lazítsuk fel a tésztát.
Egy kisebb méretű tepsit vajazzunk jól ki, és öntsük bele a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg hűl, készítsük el a krémet.
Krém készítése:
A vajat a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a pudingport, a vanília kivonatot és a porcukrot. Verjük a habverővel addig, amíg sűrű, kenhető krém nem lesz belőle. Ha nagyon sűrű lenne, 1-2 evőkanál tejet adhatunk még hozzá.
Összeállítás:
A kihűlt tésztára kenjük rá a krémet, majd tegyük be legalább fél órára a hűtőszekrénybe.
A csokit a vajjal gőz felett olvasszuk fel, és hagyjuk kicsit hűlni. Ha már langyos, szépen egyengessük el a süti tetején, és tegyük vissza a hűtőbe egy éjszakára. Másnap szépen szeletelhető.