Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tutti-frutti kocka recept

Tutti-frutti kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 kanál cukor
    • 1 dl étolaj
    • 10 kanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 ek kakaópor

    Krém:

    • 9 dl tej
    • 3 csomag tutti-frutti ízű pudingpor
    • 5 evőkanál cukor
    • 1 csomag zselatin
    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:
    A piskótához a tojásokat ketté választjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukor felét és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habhoz felváltva hozzáadjuk a sárgákat és a lisztben elkevert sütőport és széles mozdulatokkal összedolgozzuk óvatosan. A masszát ketté választjuk. Az egyik felét beleöntjük egy 28*35 cm-es tepsibe és előmelegített, 180 kos sütőben tűpróbáig sütjük. A maradék masszába belekeverünk 1 ek kakaóport és azt is kisütjük egy ekkora tepsiben. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
    A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat a cukorral, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A zselatint elkeverjük 4 ek vízzel, majd addig melegítjük, míg el nem olvad benne. A tejszínhabot keményre felverjük és 3/4-ed részét a kissé langyos pudinghoz adjuk a zselatinos keverékkel együtt és alaposan összeforgatjuk.
    Összeállítjuk a sütit: a tepsibe vissza tesszük a kakaós piskótát, majd erre rákenjük a krém felét, majd a sárga piskótát ráhelyezzük, erre a krém másik felét kenjük. A maradék tejszínhabbal bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá