Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós zserbó recept

Túrós zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 3 ek tejföl
    • 10 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek kakaópor
    • darált dió
    • lekvár

    A töltelékhez

    • 50 dkg túró
    • 15 dkg porcukor
    • 3 ek búzadara
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 2 ek tejföl
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A tetejére

    • csokimáz

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrom a lekvár és a darált dió kivételével. Három részre osztom a tésztát és a kétharmadába kakaóport teszek.

    Közben elkészítem a tölteléket. A túróba beleteszem a tojás sárgáját, a búzadarát, a cukrokat, a citrom levét, és a héját. A tojás fehérjét kemény habbá verem, és óvatosan a túróhoz keverem.
    A sütőt 150-170 fokra melegítem.
    Először a sárga lapot nyújtom ki, és a margarinnal kikent tepsibe teszem. Megkenem lekvárral megszórom darált dióval.Utána  kinyújtom a két kakaós lapot, és az egyiket a diós lapra teszem. Erre teszem a túrós keveréket, a másik kakaós lapot pedig ráteszem. A tetejét villával megszurkálom, és a sütőbe teszem. Amikor kisült és meghűlt a tetejére csokoládé máz kerül

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá