Túrós szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szükség esetén 2 ek tejföl
A töltelékhez:
- 40 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A liszthez keverjük a szódabikarbónát és a cukrot. Elmorzsoljuk a hideg, felkockázott margarinnal, majd ha már kellően morzsás, hozzáadjuk a tojást, és jól összegyúrjuk. Ha nem állna össze, akkor kevés tejfölt gyúrhatunk a tésztába. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket.
Töltelék készítése:
A pudingport elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Apránként hozzáadva a tejet, folyamatosan kevergetve csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a túróval, a citromhéjjal és a kihűlt pudinggal krémesre keverjük, majd apránként egy fakanál segítségével beleforgatjuk a tojáshabot, végül pedig a mazsolát.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A közben lehűlt tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, és egyenként tepsi méretűre nyújtjuk. Az egyik tésztát beleigazgatjuk a tepsibe. Ráöntjük a tölteléket, majd befedjük a másik, kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkezett gőz távozni tudjon. Lekenjük felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, és csak utána szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »