Túrós szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szükség esetén 2 ek tejföl
A töltelékhez:
- 40 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A liszthez keverjük a szódabikarbónát és a cukrot. Elmorzsoljuk a hideg, felkockázott margarinnal, majd ha már kellően morzsás, hozzáadjuk a tojást, és jól összegyúrjuk. Ha nem állna össze, akkor kevés tejfölt gyúrhatunk a tésztába. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket.
Töltelék készítése:
A pudingport elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Apránként hozzáadva a tejet, folyamatosan kevergetve csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a túróval, a citromhéjjal és a kihűlt pudinggal krémesre keverjük, majd apránként egy fakanál segítségével beleforgatjuk a tojáshabot, végül pedig a mazsolát.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A közben lehűlt tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, és egyenként tepsi méretűre nyújtjuk. Az egyik tésztát beleigazgatjuk a tepsibe. Ráöntjük a tölteléket, majd befedjük a másik, kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkezett gőz távozni tudjon. Lekenjük felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, és csak utána szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »