Túrós rudacskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dk liszt
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg túró
Elkészítése:
A liszthez adjuk a sütőport és elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot, tojást, túrót.
Az egészet összedolgozzuk.
1 cm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges nagyságú rudacskákra daraboljuk.
Kiolajozott tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 perc alatt kisütjük.
Ha pogácsát vagy sajtos rudat készítenénk a tésztából, hagyjuk ki a cukrot és helyette sót tegyünk bele.
Tipp:
Én a rudacskákat megszórtam kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »