Túrós rudacskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dk liszt
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg túró
Elkészítése:
A liszthez adjuk a sütőport és elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot, tojást, túrót.
Az egészet összedolgozzuk.
1 cm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges nagyságú rudacskákra daraboljuk.
Kiolajozott tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 perc alatt kisütjük.
Ha pogácsát vagy sajtos rudat készítenénk a tésztából, hagyjuk ki a cukrot és helyette sót tegyünk bele.
Tipp:
Én a rudacskákat megszórtam kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »