Túrós rudacskák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dk liszt
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg túró
Elkészítése:
A liszthez adjuk a sütőport és elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot, tojást, túrót.
Az egészet összedolgozzuk.
1 cm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges nagyságú rudacskákra daraboljuk.
Kiolajozott tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 perc alatt kisütjük.
Ha pogácsát vagy sajtos rudat készítenénk a tésztából, hagyjuk ki a cukrot és helyette sót tegyünk bele.
Tipp:
Én a rudacskákat megszórtam kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










