Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis túró szelet recept

Ribizlis túró szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4 ek cukor
    • 15 dkg margarin
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 4 ek cukor
    • 15 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 25 dkg túró
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg ribizli (lehet mirelit is)

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg cukor
    • pár csepp citromlé

    Elkészítése:
    A sárgákat a cukorral, olvasztott margarinnal kikeverjük, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd felváltva beledolgozzuk a fehérjébe a sárgás masszával. Széles mozdulatokkal összeforgatjuk, vigyázva, hogy a habot ne törjük. Egy gáztepsit kivajazunk, lisztezünk vagy sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a masszát és előmelegített 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd három egyenlő részre vágjuk.

    A krémhez a pudingport elkeverjük a tejben, majd a szokásos módon felfőzzük. A túrót kikeverjük egy citrom levével és a kihűlt pudinghoz dolgozzuk. A kihűlt lapok közül kettőre eloszlatjuk a krémet, megszórjuk ribizli szemekkel és egymásra tesszük. A tojás fehérjét a cukorral, citrom levével gőz fölött keményre verjük, majd rásimítjuk a legfelső lapra és megszórjuk ribizli szemekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá