Ribizlis túró szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás sárgája
  • 4 ek cukor
  • 15 dkg margarin
  • 6 tojás fehérje
  • 4 ek cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg ribizli (lehet mirelit is)

Tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • 10 dkg cukor
  • pár csepp citromlé

Elkészítése:
A sárgákat a cukorral, olvasztott margarinnal kikeverjük, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd felváltva beledolgozzuk a fehérjébe a sárgás masszával. Széles mozdulatokkal összeforgatjuk, vigyázva, hogy a habot ne törjük. Egy gáztepsit kivajazunk, lisztezünk vagy sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a masszát és előmelegített 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd három egyenlő részre vágjuk.

A krémhez a pudingport elkeverjük a tejben, majd a szokásos módon felfőzzük. A túrót kikeverjük egy citrom levével és a kihűlt pudinghoz dolgozzuk. A kihűlt lapok közül kettőre eloszlatjuk a krémet, megszórjuk ribizli szemekkel és egymásra tesszük. A tojás fehérjét a cukorral, citrom levével gőz fölött keményre verjük, majd rásimítjuk a legfelső lapra és megszórjuk ribizli szemekkel.