Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákoczi túrós recept

Rákoczi túrós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • fél cs sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Töltelék:

    • baracklekvár
    • 50 dkg túró
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 citrom leve héja
    • 4 ek cukor
    • 2 ek búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje habbá verve

    Tetejére:

    • lekvár
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk egy kisebb tepsi méretére. Beletesszük, megkenjük lekvárral. Erre tesszük a pudingos tölteléket.
    A túrót összekeverjük a pudingporral, a citrom levével és héjával, majd a tojás felvert habjával és a búzadarával. Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot ha szükségesnek találjuk. A tepsiben lévő lapot megkenjük a lekvárral, rátesszük a túrós tölteléket. Kinyújtjuk a másik lapot, rátesszük a túróra. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Mikor megsült ne kapcsoljuk ki a sütőt, csak tekerjük le a hőfokot kb 50 fokra. A tojás fehérjét verjük fel 1 ek cukorral. Habzsák segítségével csíkozzuk meg a süti tetejét és tegyük vissza a sütőbe száradni kb 20 percre. Ha megszáradt a hab húzzunk a csíkok közé lekváros csíkokat is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá