Rákoczi túrós

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • fél cs sütőpor
  • 1 tojás sárgája

Töltelék:

  • baracklekvár
  • 50 dkg túró
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 citrom leve héja
  • 4 ek cukor
  • 2 ek búzadara
  • 1 tojás fehérje habbá verve

Tetejére:

  • lekvár
  • 1 tojás fehérje

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk egy kisebb tepsi méretére. Beletesszük, megkenjük lekvárral. Erre tesszük a pudingos tölteléket.
A túrót összekeverjük a pudingporral, a citrom levével és héjával, majd a tojás felvert habjával és a búzadarával. Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot ha szükségesnek találjuk. A tepsiben lévő lapot megkenjük a lekvárral, rátesszük a túrós tölteléket. Kinyújtjuk a másik lapot, rátesszük a túróra. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Mikor megsült ne kapcsoljuk ki a sütőt, csak tekerjük le a hőfokot kb 50 fokra. A tojás fehérjét verjük fel 1 ek cukorral. Habzsák segítségével csíkozzuk meg a süti tetejét és tegyük vissza a sütőbe száradni kb 20 percre. Ha megszáradt a hab húzzunk a csíkok közé lekváros csíkokat is.