Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós recept

Rákóczi túrós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 12 dkg puha vaj
    • 6 dkg nádcukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tejföl
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • csipetnyi só

    Hozzávalók a töltelékhez:

    • fél kg túró
    • 15 dkg sima kristálycukor (én mondjuk tettem bele 1vaníliás cukrot is)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dl tejföl
    • 1 citrom reszelt héja ( de mehet bele a leve is, én mondjuk csak a héjából reszeltem bele)
    • Hozzávalók a tetejéhez: 10 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • baracklekvár (legjobb a jó,sűrű, finom házi)

    Elkészítése:
    A lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a vajat, a tojások sárgáit, illetve a tejfölt gyúrd jól össze. Tedd hűtőbe egy órára. A töltelékhez való tojások sárgáit a cukorral keverd habosra. Morzsold bele a túrót, majd keverd össze a tejföllel, és reszeld bele a citrom héját. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a citromos masszába. A tésztát nyújtsd ki 1-1,5 cm vastagra, és fektesd egy kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe. Szurkáld meg a tetejét villával, és süsd 10 percig. Vedd ki, és kend meg a túrós töltelékkel. Tedd vissza, és még 20 percig süsd. Eközben a tetejéhez való tojásfehérjéből verj kemény habot, majd keverd hozzá a porcukrot. Amikor letelt a 20 perc, megint vedd ki, és kend rá a túrós rétegre a porcukros masszát és “csúrgass” rá a baracklekvárból ízlés szerint. Tedd vissza, és süsd néhány percig. (tényleg csak addig míg kicsit “rákeményedik” a hab és a lekvár. Végül vedd ki, ha pedig kihűlt, vizes késsel szeleteld.
    Jó étvágyat hozzá:)

    Tipp:

    Én picit kevesebb cukrot használtam a tölteléknél mert van cukorbeteg a családban, és a tésztához nádcukrot használtam de nagyon finom lett így is:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá