Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paplan süti recept

Paplan süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta ( a bögre 3 dl-es):

    • 2 bögre finomliszt
    • 1 bögre kristálycukor
    • 1/2 bögre olaj
    • 1 bögre langyos víz
    • 3 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Túrókrém:

    • 1/2 kg túró
    • 1 evőkanál vaníliás cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Elkészítése:

    Krém:

    A süti készítését a túrós töltelékkel kezdjük. A vaníliás pudingot megfőzzük.

    A tejből egy kevésben elkeverjük csomómentesre a pudingport és a tojást, a többit felforraljuk.

    Teszünk bele 3-5 ek cukrot, vanília magokat, esszenciát, amink van.

    Ha meleg a tej, elkeverjük benne a feloldott port és folyamatosan kevergetve besűrítjük.

    Ha kész, hideg vízfürdőbe tesszük és kihűtjük.

    Tészta:

    Amíg hűl, kikeverjük a tésztát. A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, a tojásokat kihabosítjuk a cukorral. Mehet bele a víz és az olaj, majd szépen beleforgatjuk a lisztes keveréket.

    A sima tésztát (ami elsőre lágynak tűnhet) egy vajazott, lisztezett, gáztepsibe terítjük.

    Túró:

    A túrót át is törhetjük, vagy rusztikusabb hangulatúra is hagyhatjuk. Kikeverjük ízlés szerint mennyiségű porcukorral, vanília aromával, a tojás sárgájával és kevés citromhéjjal.

    Amikor a túró kész, belekeverjük a hideg pudingot is.

    Összeállítás:

    Ezt az egészet egy habzsákba, zacskóba töltjük, és berácsozzuk vele a kakaós tésztát.

    Sütés:

    Ha megvagyunk, 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 percig, vagy tűpróbáig sütjük.

    Ahogy sül, még nem alakul ki a puklis paplan kinézete, de ahogy kivesszük a sütőből és hűlni kezd, úgy esik össze a túrós csíkozás és emelkedik ezáltal ki a kakaós tészta.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá