Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Óriás túrórudi recept

Óriás túrórudi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • fél kocka  margarin
    • 2 evőkanál kakaó
    • 15 dkg porcukor
    • 1 kávés kanál szódabikarbóna
    • 2-3 evőkanál tejföl

    Töltelék:

    • 500 g túró
    • 12,5 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 evőkanál búzadara
    • 2 csomag vanília cukor
    • 15 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS habja
    • Tetejére tortabevonó

    Elkészítése:

    A tésztát összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk.

    A kettéválasztott tésztákból egy-egy kisebb darabot levágunk (ez lesz az alja), majd a nagyobb darabokat 2 db őzgerincformába nyújtjuk.

    A töltelékhez a túrót a margarinnal, a 4 tojássárgájával, 4 evőkanál búzadarával, 2 csomag vanília cukorral, 15 dkg porcukorral összegyúrjuk.

    A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrós töltelékkel.

    Az így kapott “krémet” az őzgerincformába nyomkodott tésztába töltjük, úgy, hogy teljesen tele legyen a forma.

    A levágott darabokat is kinyújtjuk, és a töltelékre illesztjük, hogy az alsó tésztával érintkezzen.

    Lassú tűznél, sokáig sütjük! Tűpróbával ellenőrizzük.

    Ha megsült, rácsra tesszük és kihűtjük.

    Miután kihűlt, a tetejét olvasztott tortabevonóval megkenjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá