Óriás túrórudi

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Óriás túrórudi

Hozzávalók:

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • fél kocka  margarin
  • 2 evőkanál kakaó
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kávés kanál szódabikarbóna
  • 2-3 evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 500 g túró
  • 12,5 dkg margarin
  • 4 tojássárgája
  • 4 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vanília cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás habja
  • Tetejére tortabevonó

Elkészítése:

A tésztát összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk.

A kettéválasztott tésztákból egy-egy kisebb darabot levágunk (ez lesz az alja), majd a nagyobb darabokat 2 db őzgerincformába nyújtjuk.

A töltelékhez a túrót a margarinnal, a 4 tojássárgájával, 4 evőkanál búzadarával, 2 csomag vanília cukorral, 15 dkg porcukorral összegyúrjuk.

A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrós töltelékkel.

Az így kapott “krémet” az őzgerincformába nyomkodott tésztába töltjük, úgy, hogy teljesen tele legyen a forma.

A levágott darabokat is kinyújtjuk, és a töltelékre illesztjük, hogy az alsó tésztával érintkezzen.

Lassú tűznél, sokáig sütjük! Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha megsült, rácsra tesszük és kihűtjük.

Miután kihűlt, a tetejét olvasztott tortabevonóval megkenjük.