Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos túrós recept

Habos túrós
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál liszt
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 kiskanál sütőpor

    Feltét:

    • 50 dkg túró
    • 45 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • baracklekvár

    Elkészítése:
    Először a piskótát készítjük el. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük, a lisztet a sütőporral össze keverjük. A habba óvatosan beleforgatjuk a tojássárgákat, majd bele szitáljuk asütőporos lisztet. Kivajazott és kilisztezett tepsibe tesszük. 180°C sütőbe tűpróbáig sütjük. Ezután megcsináljuk a krémet: kikeverjük a túrót 10 dkg porcukorral és a két tojássárgájával. A tojásfehérjéből és a 35 dkg porcukorból gőz fölött habot verünk. A kihűlt piskótát megkenjük baracklekvárral, majd a túrós krémmel, végül rásimítjuk a habot. Előmelegített sütőben 180°C 10-15 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá