Habos túrós recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Elkészítése:
Először a piskótát készítjük el. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük, a lisztet a sütőporral össze keverjük. A habba óvatosan beleforgatjuk a tojássárgákat, majd bele szitáljuk asütőporos lisztet. Kivajazott és kilisztezett tepsibe tesszük. 180°C sütőbe tűpróbáig sütjük. Ezután megcsináljuk a krémet: kikeverjük a túrót 10 dkg porcukorral és a két tojássárgájával. A tojásfehérjéből és a 35 dkg porcukorból gőz fölött habot verünk. A kihűlt piskótát megkenjük baracklekvárral, majd a túrós krémmel, végül rásimítjuk a habot. Előmelegített sütőben 180°C 10-15 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.