Habos túrós

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál sütőpor

Feltét:

  • 50 dkg túró
  • 45 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 5 tojásfehérje
  • baracklekvár

Elkészítése:
Először a piskótát készítjük el. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük, a lisztet a sütőporral össze keverjük. A habba óvatosan beleforgatjuk a tojássárgákat, majd bele szitáljuk asütőporos lisztet. Kivajazott és kilisztezett tepsibe tesszük. 180°C sütőbe tűpróbáig sütjük. Ezután megcsináljuk a krémet: kikeverjük a túrót 10 dkg porcukorral és a két tojássárgájával. A tojásfehérjéből és a 35 dkg porcukorból gőz fölött habot verünk. A kihűlt piskótát megkenjük baracklekvárral, majd a túrós krémmel, végül rásimítjuk a habot. Előmelegített sütőben 180°C 10-15 perc alatt készre sütjük.