Túrós-meggyes kocka recept
Hozzávalók egy 31*29 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 170 g cukor
- 200 g tejföl
- 100 g vaj
- 1 cs sütőpor
- 10 evőkanál liszt
- 2 üveg meggybefőtt
Krémhez:
- 750 g krémes túró
- 5 evőkanál cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 g zselatin
- 4 evőkanál hideg víz a zselatinhoz
- 1 liter tejszínhab
Tetejére:
- 500 ml meggybefőtt lé
- 2 zacskó piros tortazselé
Elkészítése:
Tészta:
A megybefőttet alaposan csepegtessük le, a levét fogjuk fel. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztához az egész tojásokat verjük fel keményre a cukorral kb 10 perc alatt. Ekkor adjuk hozzá a tejfölt, vajat és szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd az egészet keverjük csomómentesre.
A kész masszát simítjuk a sütőpapíros tepsibe, majd süssük 10 percig.
Vegyük ki a tepsit a sütőből, szórjuk rá a befőttet, majd toljuk vissza még kb 20 percre.
Krém:
A zselatont áztassuk be a vízbe, majd mikróban olvasszuk fel, de nem szabad forralni!
A túrót keverjük ki alaposan a cukrokkal. Ekkor adjuk hozzá a felolvasztott zselatint és keverjük el alaposan.
A tejszínt vejük fel keményre, majd forgassuk bele a zselatinos túrót és jól keverjük össze.
Összeállítás:
A tésztára kenjük rá egyenletesen a túrós krémet. A meggy levéből és a tortazseléből a csomagoláson található leírás alapján készítsünk piros zselét, majd langyosan öntük rá a sütire.
Másnap szeleteljük.