Túrós lepény almakockákkal recept
Galéria (7)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg rétesliszt
- 30 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 pohár tejföl
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A töltelékhez:
- 1 kg túró
- 1 pohár tejföl
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+2 db fehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db alma
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek búzadara
Elkészítése:
A lisztet összekeverem a sóval és sütőporral, majd elmorzsolom a margarinnal, végül hozzáadom a kristálycukrot, 2 tojás sárgáját, 1 pohár tejfölt, és jól összegyúrom.
Egy nagy tepsi (38×30 cm) aljába, kézzel benyomkodom, villával megszurkálom, és előmelegített sütőben, félig megsütöm (180 fok, 15 perc).
A töltelékhez, a túrót villával összetöröm, belekeverem a tojások sárgáját, porcukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, az apró kockára vágott almát, fahéjat és végül a tojások fehérjéből felvert habot.
A kissé meghűlt tésztát megszórom búzadarával, ráöntöm a túrós tölteléket, és a sütőbe aranybarnára sütöm a tetejét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.