Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós lepény almakockákkal recept

Túrós lepény almakockákkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 80 dkg rétesliszt
    • 30 dkg margarin
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 csipet só
    • 1 pohár tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    A töltelékhez:

    • 1 kg túró
    • 1 pohár tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+2 db fehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 db alma
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 2 ek búzadara

    Elkészítése:

    A lisztet összekeverem a sóval és sütőporral, majd elmorzsolom a margarinnal, végül hozzáadom a kristálycukrot, 2 tojás sárgáját, 1 pohár tejfölt, és jól összegyúrom.

    Túrós almás lepény 003

    Egy nagy tepsi (38×30 cm) aljába, kézzel benyomkodom, villával megszurkálom, és előmelegített sütőben, félig megsütöm (180 fok, 15 perc).

    Túrós almás lepény 005

    A töltelékhez, a túrót villával összetöröm, belekeverem a tojások sárgáját, porcukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, az apró kockára vágott almát, fahéjat és végül a tojások fehérjéből felvert habot.

    A kissé meghűlt tésztát megszórom búzadarával, ráöntöm a túrós tölteléket, és a sütőbe aranybarnára sütöm a tetejét.

    Túrós almás lepény 012

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá