Túrós lepény almakockákkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 80 dkg rétesliszt
  • 30 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 pohár tejföl
  • 2 db tojás sárgája

A töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 1 pohár tejföl
  • 2 db tojás+2 db fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db alma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 ek búzadara

Elkészítése:

A lisztet összekeverem a sóval és sütőporral, majd elmorzsolom a margarinnal, végül hozzáadom a kristálycukrot, 2 tojás sárgáját, 1 pohár tejfölt, és jól összegyúrom.

Túrós almás lepény 003

Egy nagy tepsi (38×30 cm) aljába, kézzel benyomkodom, villával megszurkálom, és előmelegített sütőben, félig megsütöm (180 fok, 15 perc).

Túrós almás lepény 005

A töltelékhez, a túrót villával összetöröm, belekeverem a tojások sárgáját, porcukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, az apró kockára vágott almát, fahéjat és végül a tojások fehérjéből felvert habot.

A kissé meghűlt tésztát megszórom búzadarával, ráöntöm a túrós tölteléket, és a sütőbe aranybarnára sütöm a tetejét.

Túrós almás lepény 012