Túrós krokett recept
Hozzávalók 25-30 darabhoz:
- 25 dkg túró
- 3 evőkanál tejföl
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - reszelt citromhéj
- 3 evőkanál cukor
- 1 dkg tejben áztatott élesztő
- és annyi liszt hogy jól összeálljon, ez kb. 30-40 dkg.
- fahéjas porcukor
Elkészítése:
A 25 dkg túrót elkeverünk 3 evőkanál tejföllel, 1 egész tojással, reszelt citromhéjjal, 3 evőkanál cukorral, 1 dkg tejben áztatott élesztővel és annyi liszttel hogy jól összeálljon.
A tésztát 30 percig hagyjuk kelni, majd kézzel, mint a nudlit formázzuk henger alakúra.
Forró zsírban vagy olajban süssük aranysárgára. Végül fahéjas cukorban forgassuk meg.
Tipp:
Jobb ha mindjárt két adagot keversz be. Mert ahogy sütöd, úgy fog fogyni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

