Túrós-kókuszos sütemény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 evőkanál kakaópor
- annyi tej/tejföl, hogy könnyű és gyúrható legyen a tészta
Töltelékhez:
- 1/2 kg túró
- 20 dkg cukor
- 10-15 dkg kókuszreszelék
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 evőkanál gríz
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét egy 20*33 cm-es tepsibe nyújtjuk.
A töltelékhez a tojások fehérjét a cukrokkal keményre felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a töltelék többi hozzávalóit. Az elkészült tölteléket a tepsibe simítjuk, majd a maradék lapot a tepsi méretére nyújtjuk és befedjük vele a süteményt.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hűlés után tetszőlegesen szeleteljük és kókuszreszelékkel szórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »