Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-gesztenyés alagút recept

Túrós-gesztenyés alagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból piskótalap
    • 25 dkg túró
    • 25 dkg gesztenymassza
    • 3 dl tejszín
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 5 dkg reszelt fehér csoki

    Díszítéshez

    • 10 dkg ét tortabevonó massza
    • 25 dkg mascarpone krémsajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fehér csokiforgács

    Elkészítése:

    A piskótalapot kétfelé vágjuk úgy, hogy egy széles és egy keskeny lapot kapjunk, amivel kibéleljük az őzgerincformát. A formát a vastagabb lappal kibéleljük. Én alufóliát használok bélésnek, de lehet más is.

    A túrót a cukorral, meg a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is, és félretesszük. Addig felverjük a tejszínt egy kevés cukorral, majd a masszához lazán hozzákeverjük. Végül a krémsajtot is belekeverjük, és ezzel töltjük meg a piskóta alagutat.

    A gesztenyemasszát kinyújtjuk folpackon keresztül, és ráborítjuk a tetejére. Befedjük a keskeny piskótával, ráhajtjuk a fóliát, és behűtjük.

    A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, tegyünk hozzá olajat, majd a kihűlt alagutat kivesszük a formából, és bevonjuk a csokival.

    Végül fehér csokiforgáccsal díszítem. Jól behűtöm, majd keskeny szeletekbe kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá