Túrós-gesztenyés alagút

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 tojásból piskótalap
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg gesztenymassza
  • 3 dl tejszín
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dkg reszelt fehér csoki

Díszítéshez

  • 10 dkg ét tortabevonó massza
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 tojássárgája
  • fehér csokiforgács

Elkészítése:

A piskótalapot kétfelé vágjuk úgy, hogy egy széles és egy keskeny lapot kapjunk, amivel kibéleljük az őzgerincformát. A formát a vastagabb lappal kibéleljük. Én alufóliát használok bélésnek, de lehet más is.

A túrót a cukorral, meg a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is, és félretesszük. Addig felverjük a tejszínt egy kevés cukorral, majd a masszához lazán hozzákeverjük. Végül a krémsajtot is belekeverjük, és ezzel töltjük meg a piskóta alagutat.

A gesztenyemasszát kinyújtjuk folpackon keresztül, és ráborítjuk a tetejére. Befedjük a keskeny piskótával, ráhajtjuk a fóliát, és behűtjük.

A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, tegyünk hozzá olajat, majd a kihűlt alagutat kivesszük a formából, és bevonjuk a csokival.

Végül fehér csokiforgáccsal díszítem. Jól behűtöm, majd keskeny szeletekbe kínálom.