Túrókrémes-meggyes süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 200 g tehéntúró
- 90 g zsíros tejföl
- 50 g puha vaj
- 60 ml meleg tej
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva - 8 dkg liszt
- csipet só
- 70 g cukor (vagy 140 g, ha édesebben szereted)
- 10-15 dkg lecsepegtetett meggy
Elkészítése:
A tojássárgákat, túrót. tejfölt és a puha vajat jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sót, tejet és a lisztet, majd ezzel is összedolgozzuk alaposan.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd több részletben beleforgatjuk a túrós masszába óvatosan.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát belesimítjuk és rászórjuk a meggyet.
A tepsit beleállítjuk egy nagyobb tepsibe és felöntjük forró vízzel.
160 fokos sütőben 60-70 percig sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









