Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrókrémes fatörzs recept

Túrókrémes fatörzs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 8 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • fél csomag sütőpor
    • 2 kanál víz

    Töltelék:

    • 25 dkg áttört túró
    • 10 dkg cukor
    • 2 kanál tejföl
    • 1 citrom leve
    • 1 csomag tejszínes pudingpor
    • 1 kanál cukor
    • fél liter tej

    A tetejére:

    • 1 tábla étcsokoládé
    • 5 dkg margarin
    • 3 kanál étolaj

    Díszítéshez:

    • kókusz
    • marcipán

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját 1 evőkanál cukorral és a vízzel kikeverem. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, majd óvatosan a sárga masszába forgatom, vigyázva, hogy ne törjön össze.  Hozzákeverem a sütőporral és kakaóval összekevert lisztet, majd sütőpapírral bélelt tepsiben vékony piskótát sütök, 170-180 fokon. Még melegen feltekerem és hagyom kihűlni.

    A túrót, a cukorral, a tejföllel és a citrom levével kiverem. A pudingport a tejben 1 kanál cukorral megfőzöm, majd amikor kihűlt összekeverem a túrókrémmel.

    A megtöltött tésztát feltekerem, majd a tetejére csokimázat teszek. A mázhoz az étcsokoládét gőz fölött felolvasztom az olajjal és margarinnal. Kókusszal és marcipánnal díszítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá