Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrókrém torta, eperrel recept

Túrókrém torta, eperrel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zsírszegény túró
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 nagyobb citrom reszelt héja
    • kb 15-20 dkg porcukor (vagy ízlés szerint lehet édesíteni más, diabetikus édesítőszerrel)
    • 1 dl zsírszegény tej
    • 1 csomag zselatin (Horváth Rozi)
    • 2 ek víz
    • 2 csomag tortazselé a tetejére
    • 25-30 dkg eper
    • vaj a forma kikenéséhez (25 cm-es tortaforma)

    Elkészítése:

    A túrót egy mély tálban habosra keverjük a tojás sárgájával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Hozzáadjuk a citrom reszeléket, majd a zselatint kevés vízben csomómentesre keverjük és a meglangyosított tejhez hozzáadjuk, végül a túrókrémbe öntjük, majd együtt krémesre keverjük.

    A tortaforma alját kikenjük vékonyan a vajjal és belesimítjuk a krémet. Hűtőbe tesszük kicsit, amíg az epret megmossuk és félbevágjuk. Rátesszük a krém tetejére s végül a tortazselével leöntjük, amit a szokásos módon készítünk el, de lehet fele-fele arányban gyümölcslével is készíteni.

    Kb 2-3 óra után megköt a zselatin annyira, hogy szépen tudjuk majd szeletelni.

    Tipp:

    Lehet bármilyen szezonális gyümölcsből készíteni, nagyon finom, sütés nélküli desszert. A zselatint elkeverhetjük natúr joghurttal is, tej helyett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá